logo-code-verantwoordelijk-marktgedrag-smallUSGB Schoonmaakdiensten tekent de Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag om marktwerking in de schoonmaak- en glazenwassersbranche tegen te gaan. De Code spreekt het verantwoordelijkheidsgevoel van partijen aan.

USGB Schoonmaakdiensten onderschrijft de visie en uitgangspunten voor verantwoordelijk marktgedrag. Ze leiden tot een duurzame verankering op hoog niveau van professionaliteit, kwaliteit en omgangsvormen in de branche, samengevat als ‘verantwoordelijk marktgedrag’. Op 17 oktober 2013 tekende Willem van Geelen van USGB de Zelfverklaring met hierin de verantwoording over hoe hij de Code heeft toegepast in de afgelopen tijd.

 

Achtergrond

De schoonmaak- en glazenwassersbranche in Nederland biedt werk aan 150.000 mensen en is goed voor een omzet van € 4,3 miljard (1% van het Bruto Nationaal Product).

De markt is al enige tijd sterk in beweging. Een branche met kansen en mogelijkheden die onvoldoende uit de verf komen. Bij de aanbesteding van schoonmaakwerk richten betrokken partijen zich in hoofdzaak op kostenverlaging. Andere belangrijke aspecten zoals kwaliteit van het werk en de arbeidsomstandigheden, laten zij onderbelicht. De code ‘Verantwoordelijk Marktgedrag’ biedt perspectief voor verbetering.

Door ondertekening van de Code ‘Verantwoordelijk Marktgedrag’ (.pdf) onderschrijven opdrachtgevers, werkgevers, werknemers en intermediairs in de Schoonmaak- en Glazenwasserbranche de visie en uitgangspunten voor verantwoordelijk marktgedrag. Ze leiden tot een duurzame verankering op hoog niveau van professionaliteit, kwaliteit en omgangsvormen in de branche, samengevat als: ‘verantwoordelijk marktgedrag’. Hierbij is het samenspel van de verschillende partijen essentieel.

 

schakelt-u-meeSchakelt u mee?

Er is een website met informatie over Code Verantwoordelijk Marktgedrag en de partijen die deze Code onderschrijven. Bekijk de website van Code Verantwoordelijk Marktgedrag, volg hen op Twitter of neem contact met hen op.

U kunt ook contact opnemen met USGB Schoonmaakdiensten om het over de Code te hebben en wat dit de organisatie heeft opgeleverd. We lichten dit graag toe in een gesprek.